MojaGaraza - marko macanovic | MojaGaraža MojaGaraza - marko macanovic | MojaGaraža

marko macanovic

Član od 23. Dec 2018.

42 komentara 1 korisnih

U garaži

Lista aktivnosti

Poštovani, na opelu mi se upalila lampica EPS kad sam startovao auto i nije se ugasila, volan tvrd kao na kamionu Fapu i 1960 god. nije se moglo voiti, nego sam stao ugasio auto i ponovo startovao motor i bilo je onda sve u redu. Šta raditi ako se bude ponavljalo, čitam po netu to je rak rana opela, i kao skup kvar? Da li je tako ili postoji jeftino rešenje?

22. Feb
Bane Milic 25. Feb

Pa jeste im definitvno mana, ja sam moju morao da repariram ali mi ni jednom se nije upalila ESP lampica.
Postoji problem kad je trenutni napon struje ispod normale onda hoce da upali ESP i oteza volan i to dijagnostika vidi da je dolazilo do pada napona. u toj situaciji ugasis i upalis ponovo i sv
...Pročitaj više

Učitaj još odgovora

Pozdrav. Sta raditi na opelu sa letve volana, kucka mi stalno na rupama i neravnom putu, lufta jos nema na volanu. Jel skupa reparcija isplati li se ili uzeti novu, mada mislim da je skupa. Inace opel kuburi sa letvama, kakva su vasa iskustva, izgleda da je los kvalitet na korsama i merivama.

13. Feb
Boki Made in Serbia MG moderator 13. Feb

Meriva ima električni servo uređaj koji je na stubu upravljača, tako da je letva mehanička. Nova letva je oko 10.000 din. Ne znam koliko je reparacija, ali to je jedna od najjeftinijih letvi koje postoje. Servo letva je preko 35.000 za prosečan auto.

Pitanje za opelase, kakvi su simptomi kada na opelu probije odnosno dotraje dihtung razvoda lanca, simptome je moguce pomjesati sa simptomima glave motora?

17. Jan

Pomagajte raja evo vec dva mjeseca nikako da skontam problem gubitka antifriza, metiva 1.4 benzin 66kw, nestane oko pola litre antifriza u 10 dana pa doljevam, ovo mi se vuce od kupovine vozila, ulje mjenjo, vodenu pumpu mjenjo, ne mogu skontat da curi ispod auta nema fleka, temperatua je ok izmedju 80-85 ne grije se, antifriz zamjenjen isto, grijanje extra takodje dok ga nisam zezno nasuo zaptivaca reko hajde mozda resim problem kad napravi samo veci problem grijanja skoro sada da i nema duva l... Pročitaj više

10. Jan
Zoran Saz 11. Jan

Auto sme da gubi ulje al vodu nikako,tako da je tebi najverovatnije dihtung glave,drugu je isto tako gubio vodu al pozadi iza motora i vidi se samo mora ispod kanala da se ode i ako moze da se vidi jer obicno izvetri od temperature motora al moze da se vidi samo treba biti uporan.

Bojan Milic 11. Jan

450 e neces baciti nego mozda 120e...toliko kosta ravnanje i dihtung sa rukama.. Ostalo je servis.. Imas kod svakog normalanog majstora tecnost koja se sipa u epruvetu i stavi u bocu za vodu.. Ako tecnost promeni boju dihtug glave probio.. Tecnost menja boju u dodiru sa gasovima iz motora.. To je po...Pročitaj više

Učitaj još odgovora

Kakva je meriva 1.4 66kw ima lanac, koliko je pouzdana, odrzavanje, cijena delova, kako da znam kad je vreme za zamenu lanca.

24. Dec 2018.
Pogledaj ostalih 15 komentara
marko macanovic 08. Jan

Boja ulja posle predjenih 2000km je presla iz zuckaste u boju koka kole, to po meni nije dobro. Potrosio je cijelu bocu antifriza G12, opet sam dosipao. Auto i dalje leti 100-130km/h kao neman!

Poštovani, molim vas za vaše misljenje! Naime kupio sam opela merivu 2005 god. 1.4 16V,66kw, prešla je 182000km, vozim je već dva mjeseca ovako je lep autić, ide vuče, ima lanac umjesto zupčastog remena, medjutim ima uvjek ono ali. Gubi mi permant pomalo svakih 7 dana otprilike moram dosuti oko 2dl permanta, boca mi je nekako prljava kao blago zauljena a pošto je hladno vreme ima i majoneze bijele na čepu gde se doleva ulje vjerovatno od kondenzacije, zbog toga redovno pregledam permant njegov n... Pročitaj više

23. Dec 2018.
Učitaj još odgovora
Top