BMW 5-Series Sedan (1996 - 2003): Zvonko pita ostale vozače | MojaGaraža BMW 5-Series Sedan (1996 - 2003): Zvonko pita ostale vozače | MojaGaraža
Objavi

Moje poštovanje,moje prvo pitanje,da li postoji neki majstor za bmw u okolini kruševca,a ako ima voleo bih da mi se javi.
Drugo pitanje je vezano za moj bmw 525 tds 96 godište.
Prvo što se desilo,odjednom izgubi snagu na oko 140 km,štucne pa krene.Nije dimio pozadi.Preko foruma poslušam savet i promenim protokomer.promenom protokomera,počeo je da dimi pozadi ali,samo kada mudodam gas,kasnije dok ga držim na istu brzinu ne dimi.Opet preko foruma promenim EGR ventil i opet isto.
Na forumu piše da ... Pročitaj više

06. Jul
Vasilije Zderonjic 06. Jul

Ako dimi crn dim znači pogrešna smeša goriva (prebogata) . Pod uslovom da je protokometar dobar i dobro namešten , treba pogledati creva turbine (da ne gubi negde vazduh) i samu Boš pumpu . EGR bi inače trebao da se otvori i radi kad su manji obrtaji .

Zvonko Mitic 06. Jul

a svuda piše da bi trebao da otvara na malim obrtajima
Inače nisam naglasio da stvarno vuče kao lud i ide ludo,samo me ljuti taj crni dim na pun gas

Zvonko Mitic 07. Jul

Pozdrav,jedna nova informacija,možda će Vam biti lakše da mi pomognete.
Rekao sam već da sam stavio nov protokomer i nov EGR ventil i da je dimio.Danas mi pade na um da otkačim kabl od protokomera i nema da dimi ali slabije povuče. Da li Vam je sada lakše da mi pomognete.Hvala unapred

Vasilije Zderonjic 07. Jul

Jesi li ti siguran da je taj protokometar ispravan ? Bez protokometra auto radi sa nekim default vrednostima, koje daju malo povećanu potrošnju goriva . Sa ispravnim protokometrom ispravnom Boš pumpom ne smeju da se dešavaju nikakva štucanja i dimljenja koja ti primetiš u vožnji .

Zvonko Mitic 07. Jul

Vasilije,sa starim protokomerom,kada otkaze,nisam smeo u preticanje,bez obzira koliko dajem gas on ne ide,nije dimio uopste,i kada radi i kada otkaze,sada sam stavio Ridex protokomer,i novi agr ventil ,vuce kao lud ujeda,ali dimi brate pa rastura,bas napravi maglu pozadi,danas otkacim kabl,nema da d...Pročitaj više

Vasilije Zderonjic 09. Jul

Predlažem ti ovo kao najjeftiniji postupak : zakačiš protokometar , skineš klemu sa akumulatora jedno pola sata da se resetuju podešavanja . Onda voziš auto jedno 4-5 dana u raznim režimima vožnje da se "nauči" na tebe . Trebalo bi da posle toga ide normalno.
Što se tiče tog EGR vakum modulatora , k
...Pročitaj više

Zvonko Mitic 09. Jul

Vasilije,prvo hvala ti puno na izdvojenom vremenu u nadi da mi pomogneš a sada ću ti odgovoriti.
Što se tiče čipovanja ne znam ali i čisto sumnjam da može jer on nije električni.Ja ću ti reći sledeće.
Ja imam onaj Delphi za auto dijagnostiku i kada otkačim i zakačim protokomer ja obrišem grešku i o
...Pročitaj više

Vasilije Zderonjic 09. Jul

Pa okači ovde to što ti ispiše dijagnostika . 525 tds može da se čipuje koliko znam , uostalom vidi : 'www.smchiptuning.com/1050/bmw-serija-5-e39-525tds-2.5-143
'Mislim da u tvom slučaju EGR ne igra ulogu jer si sam rekao da bez protokometra auto ide dobro (bez dima i solidno vuče) .
Što se tiče EG
...Pročitaj više

Vasilije Zderonjic 10. Jul

Okačiš na neki file share server, recimo 'gofile.io/?t=welcome 'ili 'wetransfer.com/ 'pa podeliš link ovde. Svako koga interesuje može da skine.

Zvonko Mitic 11. Jul

Pozdrav Vasilije,evo danas sam radio Delphi.
Prvo sam otkačio klemu,kao što si rekao,a zatim zakačio Delphi.Grška se ipak pojavila i ja sam je obrisao.
Evo i postavio sam na onom sajtu izveštaj delphija.
'gofile.io/?c=r4exhb
'SAda ću da vozim par dana kao što si kazao pa ću te informisati.
Hvala još
...Pročitaj više

Vasilije Zderonjic 12. Jul

Ovo što si postavio , motorni kompjuter ne daje nikakve greške . Ima nekih grešaka vezanih za senzor klime, pojaseve, brisače . E sad, ne znam šta je ovo circuit 15r u vezi sa instrumentima, ako budem provalio javiću ti .

Zvonko Mitic 12. Jul

Hvala Vasilije,reci mi samo da li putem tih kodova greški može da se zna koji su delovi otišli da bih kupio i promenio.Da li možda znaš gde se mogu naći kodovi grešaka,prelistao sam dosta ali nikako da nadjem iste.
Što se tiče airbega to znam ,upalio se za suvozača i ja sam izvadio osigurač da mi ne
...Pročitaj više

Top