Opel Zafira (1999 - 2005): Petar pita ostale vozače | MojaGaraža Opel Zafira (1999 - 2005): Petar pita ostale vozače | MojaGaraža
Objavi

dobar dan ,na zafiri imam farove sa socivima I xenon su.jedan je prestao da radi.zanima me kako se menja i koliko kosta.
hvala svima

22. Mar
Bojan Nedeljkovic 23. Mar

Pa moze da bude komplikovano ako je crkao i balast.

Najbolje je isprobati sijalicu sa ispravnog fara na neispravnom i videti da li radi. Ako ne radi, onda pored sijalice treba promeniti i balast.

Petar Matkovic 23. Mar

Kad upalim svetla radi normalno, samo se ugasi odjednom i upali mi gresku na tabli.. I onda ugasim svetla i upalim i ono opet upale se oba i onda odjednom se ugasi jedno. Pre ce da bude da je crklo ovo skuplje. Opet sijalica radi ili ne radi.

capcarapcap isto 23. Mar

Ako je balast isto sto i trafo u rasveti onda je balast ok, jer on ili propusta ili ne propusta. Sijalica ne mora biti ispravna ako normalno zasvetli kad se upali, znam recimo kod metal halogenih sijalica one se non stop pale gase kad se ugreju odnosno ohlade kad su neispravne.

Tibor Koči 25. Mar

Pošto ti je lakše da te razočaram... Može biti balast, može sijalica a mogu i oba samo je jedno više pri kraju života. Originalne sijalice i balasti imaju životni vek oko 2000 radnih sati. Zameni prvo tvoje sijalice između farova i vidi koji se sada gasi pa ćeš znati dali je do sijalice ili balasta....Pročitaj više

Top