Volkswagen Golf Hatchback (1983 - 1992): Boki pita ostale vozače | MojaGaraža Volkswagen Golf Hatchback (1983 - 1992): Boki pita ostale vozače | MojaGaraža
Objavi

Ako neko bude vraćen sa tehničkog pregleda za nešto što zna da prolazi, nadležni organ je saobraćajna policija. Treba pozvati policiju koja će doći i intervenisati, verovatno napisati prijavu tehničkom pregledu ili osoblju zbog nestručnosti. Bilo je polemika oko toga, vraćaju zbog ovog ili onog, „zezaju“ ljude. Ako neko ne želi da bude nepravedno vraćen može prijaviti policiji. Zanimalo me, raspitao sam se, to je odgovor.
Stvari koje prolaze tehnički su:
- Nedostatak rezervnog točka ukoliko se p... Pročitaj više

22. Jul 2018.
S-line Technics MG moderator 22. Jul 2018.

Za ne ispravnost kocnionog i upravljackog sistema, i ne ispravnost mehanizma za vodjenje tockova treba sankcionisati, ali za povrsinsku koroziju, naprslinu na sajbi koja se ne siri, neko se ovde zalio da ga nisu pustili zato sto ima one plastike na rubovima, e na to se treba zaliti. To je bezobrazlu...Pročitaj više

Vasilije Zderonjic 22. Jul 2018.

Jesi li siguran da je nadležni organ saobraćajna policija ? Koliko je meni poznato licence tehnički dobijaju od Agencije za bezbednost saobraćaja. Čak po zakonu policija ne bi ni trebala da se meša u ispravnost vozila nego šalje na vandredni tehnički ako sumnja u nešto .

Vasilije Zderonjic 22. Jul 2018.

"Члан 23.
1. Када се приликом надзора од стране Министарства унутрашњих послова утврди да контролор врши технички преглед возила на непрописан или несавестан начин и о томе достави доказ Агенцији, Агенција може том контролору одузети лиценцу.
2. Жалба се у року од 15 дана, од дана доношења решења, може поднети Министарству унутрашњих послова. Жалба изјављена против решења о одузимању лиценце не одлаже извршење решења."


'tehnickipregledi.rs/wp-content/uploads/2011/02/Pravilnikokontrolorima11.02.2011..pdf'

'Aleksandar Boskovic 22. Jul 2018.

Не знам какве везе има саобраћајна полиција са техничким прегледима, ко је техничком прегледу дозволио да ради, тај може и да га санкционише, у овом случају Агенција за безбедност саобраћаја.

Ivan Peki 22. Jul 2018.

Evo nocas ispred moje kuce sa gradilista pao blok pravo na parkirana kola (inace sa tog gradilista pada stalno sve zivo, inspekcija ne sme ni da im pridje, inace centar Bg-a je u pitanju) zove covek jutros policiju a dve stanice se nalaze na desetak min odatle al eto njih zabolelo da se cimaju i lad...Pročitaj više

Boki Made in Serbia MG moderator 22. Jul 2018.

Policija ne može da kazni tehnički pregled, ali će podneti prijavu nadležnom orgranu. Ne možeš ti kao vozač da zoveš Agenciju za bezbednost saobraćaja, to će policija učiniti. Bar tako kažu, nema primera iz prakse. Najgore što još ni voači nisu upoznati šta može, šta ne može proći.

Dimitrije Nikolić MG moderator 22. Jul 2018.

Uprava saobraćajne policije nije nadležna za pitanja koja se odnose na registraciju vozila, izdavanje saobraćajnih i vozačkih dozvola, evidintiranje kaznenih poena, zaštitnih mera i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

Navedeni poslovi su u nadležnosti Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova,
e-mail: registracijavozila@mup.gov.rs.

E sad, da li to što ne možeš da prođeš tehnički spada u registraciju ili ne, pojma nemam. Ako spada, zoveš telefon koji ima dole na linku, a ako ne spada šalješ na ovaj gore mail.

Sve ovo je sa ovog linka, pa ako sam ja nešto pogrešno protumačio, slobodno me ispravite: 'www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/direkcija-policije/uprave/!ut/p/z1/jVHBUsIwEP0VHKdHybaFUrxVwYCFUWFAyKWT1lBaSlLSlOrfG0EOOFrMJdnd91523yKCFohwuk9iqhLBaabjJXGCp-7YMTFYPh45FniO38Zj3LKhDej1AIA_jgeI_IdfAyD18ke-b947A4xh5FpjGzyz7UCrMzetycX_54ggEpVSMq7QUsmSoWkhg8k0uB5RxdHjJQHtUJLudsTTMoIr9q7QIi_DLImCTLvIDchFxBSnBrwlkm2iJKVBLnQ9SdlX8fAqNqxR5pLudepw00ZBRShpRFPOGie8HpecN-QO8YNuCMzhs--YcAc_Adjp645fOt2e33dtd3AC1HiqZ44zER7X7_HQdmNEJFsxyWSzlDq9Viovbg0woKqqZixEnLGmLAz4jbEWhfbkDIgG8O1szeby7Ww22wa90Wo6vCHhh13FV5_HSj3U/?1dmy¤t=true&urile=wcm%3apath%3a%2Fpublic_latin%2Fpocetna%2Fdirekcija_policije%2Fpolicijske%2Buprave%2Fuprava%2Bsaobracajne%2Bpolicije%2Fnadleznost%2B%2Bkontakti'

Boki Made in Serbia MG moderator 22. Jul 2018.

Evo na ovoj temi u vezi rezervnog točka, Milan Božović, iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže ako dođe do nesuglasica nadležan je MUP. 'www.blic.rs/vesti/drustvo/nove-muke-na-tehnickom-pregledu-serviseri-mogu-da-traze-rezervni-tocak-koji-vas-auto/xm44dw0'

Top